понеділок, 16 червня 2014 11:17

Військові боротимуться з хакерами за допомогою окулярів віртуальної реальності

Військові боротимуться з хакерами за допомогою окулярів віртуальної реальності
http://www.3dnews.ru/

Відколи програмне забезпечення стало вагомою частиною військової інфраструктури, розпочалися різного роду інтернет-диверсії. Щоб боротися з кібер-загрозою, армії доводилося наймати супер-досвідчених професіоналів.

На думку розробників агентства DARPA, механізми захисту від хакерів можна спростити до рівня зрозумілого середньостатистичному солдатові. Їх проект "Plan X" дозволить вправлятися з віртуальним кодом подібно до того, як військові працюють з автоматом. Так солдат зможе відбивати атаку хакера за аналогією до реального бою. Озброєний супротивник стане хакером, військове спорядження - програмним кодом, а сам бій перетвориться на обмін віртуальними командами.

Для цього DARPA створить 3D-модель, з якою військові працюватимуть за допомогою окуляр віртуальної реальності Oculus Rift. Відсутність додаткового обладнання (миші та клавіатури) спростить взаємодію з середовищем роботи та дозволить імпровізувати у складних ситуаціях.

Агентство планує продемонструвати систему Міністерству оборони США у жовтні 2017 року. Однак доля проекту достеменно невідома, адже уряд скоротив його фінансування. Тож розробники покладають надію, що попередня версія "Plan X" підживить інтерес до концепції.

Зараз ви читаєте новину «Військові боротимуться з хакерами за допомогою окулярів віртуальної реальності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути