понеділок, 18 липня 2016 18:29

Вибираємо розподільну здатність телевізора: UltraHD vs FullHD

Вибираємо розподільну здатність телевізора: UltraHD vs FullHD

Модні телевізори з ультрачіткою розподільною здатністю UHD стають доступнішими з кожним роком. В інтернет-магазинах з'явився величезний вибір моделей, вартість яких не перевищує 20 000 гривень. Але різниця в ціні між телевізорами 4K і FullHD як і раніше значна: при однакових параметрах варіант з розподільною здатністю 1920х1080 пікселів коштує майже вдвічі менше.

Бюджетний UHD або преміальний FullHD

Деякі "бюджетні" UHD-телевізори мають посередні характеристики і урізаний функціонал. У такому випадку всі переваги розподільної здатності 3840х2160 пікселів нівелюються невеликою діагоналлю в 40-42 дюйма, відсутністю підтримки Smart TV і недостатнім рівнем яскравості.

Преміальний телевізор FullHD з діагоналлю до 55" забезпечує відмінну якість зображення і звуку, відкриваючи доступ до численних колекцій відеоконтенту.

На думку експертів інтернет-магазину "Фокстрот", при обмеженому бюджеті покупки кращим рішенням стане FullHD-телевізор з діагоналлю 40-46 дюймів, який використовує передові технології поліпшення якості зображення.

Контент для UHD-телевізора

Будь-який 4K-телевізор вміє "масштабувати" зображення формату HD і FullHD до розподільної здатності UHD-екрану. Але оптимізоване відео поступається за якістю контенту 4K, який можна знайти на платних стрімінгових сервісах.

Доступ до UHD-контенту забезпечується операційними системами Smart TV. Фільми і серіали в розподільній здатності 3840х2160 пікселів транслюють кілька зарубіжних сервісів, в числі яких — Netflix, Amazon і YouTube.

Перспективи UHD-телевізорів

Невисокий попит на UHD-телевізори — тимчасове явище. Провідні представники телеіндустрії впевнені, що з кожним роком кількість доступного 4K-контенту буде стрімко збільшуватися. У 2016 році з'явилися перші фільми в форматі UHD Blu-ray. Виробники ігрових приставок анонсували вихід моделей з підтримкою 4K: в 2017 році очікується поява консолей Shield від Nvidia і Xbox Scorpio від Microsoft.

Зараз ви читаєте новину «Вибираємо розподільну здатність телевізора: UltraHD vs FullHD». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути