понеділок, 28 березня 2016 13:43

Вчені пропонують лікувати депресію за допомогою наркотиків

Вчені пропонують лікувати депресію за допомогою наркотиків

Вчені з Університету Данді в Великобританії з'ясували, що застосування ЛСД пригнічує тягу до роздумів про минуле, які можуть служити причиною поганого настрою і викликати депресію. Про це повідомляє NV.

До таких висновків британських дослідників підштовхнув експеримент, в ході якого учасникам видавали ЛСД або плацебо. Після цього з ними проводилися інтерв'ю, в ході яких з'ясувалося, що люди, які вживали ЛСД, рідше давали у своїх відповідях відсилання до минулого і більше зосереджувалися на сьогоднішній день.

Британські вчені звернулися до наркотичних речовин, вважаючи, що ЛСД здатний уповільнити роботу мережі пасивного режиму роботи мозку (СПРРМ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені повідомили, що суперспалах на Сонці може знищити життя на Землі

Деякі сучасні методики лікування депресії спрямовані на те, щоб позбавити пацієнта від таких подорожей у минуле і привчити його більше концентруватися нанинішньому дні. Дослідження вчених з Університету Данді показують, що ЛСД може стати засобом, що допомагає в досягненні цієї мети.

Дослідники поки не з'ясували, чи можна покластися на ЛСД в лікуванні тривалих депресій. Вони планують дізнатися це в ході наступних досліджень, але вважають, що препарат може мати тривалий ефект.

Нагадаємо, британські вчені з'ясували, що високий рівень доходу не робить людину щасливішою.

Зараз ви читаєте новину «Вчені пропонують лікувати депресію за допомогою наркотиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути