четвер, 29 червня 2006 20:52

В єгипетській гробниці знайшли стародавні квіти

 

Археологи відкрили останній з восьми саркофагів, знайдених раніше в першій виявленій за 80 років незайманій гробниці. Археологи сподівалися, що один із саркофагів належить матері фараона Тутанхамона. Очікування учених не виправдалися, але вони виявили також дуже цінні речі - бальзамуючі речовини та стародавні квіти.

- Я молилася про те, щоб знайти мумію, але коли я побачила це, я сказала, що це краще - це дійсно красиво, - повідомила Надя Локма, провідний куратор Єгипетського музею в Каїрі. Ймовірно, квіти є останками гірлянд, в які часто впліталися золоті нитки. Такі прикраси на плечах носили члени сім"ї фараона як за життя, так і після смерті, додала Локма.

За її словами, це виняткова рідкість, таких експонатів немає ні в одному музеї світу. До цього моменту, вчені бачили ці вінки тільки на стародавніх зображеннях.

Гробниця, відома під акронімом (назвою) KV63, стала 63-ою з виявлених в Долині царів - пустельному районі на півдні Єгипту, який використовувався для поховання царських персон приблизно між 1500 і 1000 роками до нашої ери.

У виявлених раніше семи саркофагах учені також не виявили мумій. Їм вдалося побачити лише шматки керамічних виробів і залишки тканини, повідомляють Подробности.

Зараз ви читаєте новину «В єгипетській гробниці знайшли стародавні квіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути