понеділок, 21 листопада 2016 13:37

В Україні створили сучасний швидкісний вертоліт
4

Фото: ukranews.com

В Україні створили швидкісний вертоліт VV-2. Його виготовила українська компанія Softex-Aero, яку вважають одним із найбільших приватних підприємств аерокосмічної промисловості України.

Новий вертоліт є досить маневрений, він знадобиться для розвідувальних задач. Про це повідомляє gogetnews.

У кабіні розташовані два сидіння за схемою тандем (одне за іншим), перше належить пілоту, друге - пасажиру. Подібна схема робить корпус більш вузьким, що знижує лобовий опір і відповідно покращує швидкісні характеристики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна та Польща створять новий гелікоптер

Літальний апарат оснащений двигуном потужністю 190 к.с. Крейсерська швидкість польоту - 220 км/год., максимальна - 250 км/год. Вертоліт може підніматися на висоту до 4000 м і здійснювати польоти на відстань до 500 км. Обсяг паливного бака VV-2 - 230 л.

Український вертоліт має 8,02 м в довжину і 2,2 м у висоту, діаметр несучого гвинта - 8,5 м. Максимальна злітна вага - 1100 кг.

Вертоліт VV-2 оснащений сучасною авіонікою і системами управління, на його базі можливе створення цілого сімейства спеціалізованих літальних апаратів.

Випробували український автомат "Малюк". Він є глибокою модернізацією радянського АК-47. У вітчизняного автомата зміщений центр ваги на більш зручну точку, що покращує прицільність пострілів.

Зараз ви читаєте новину «В Україні створили сучасний швидкісний вертоліт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути