пʼятниця, 29 квітня 2016 10:56

У США розробляють розумну бронемашину, яка уникатиме битв

У США розробляють розумну бронемашину, яка уникатиме битв

Американське агентство передових оборонних дослідницьких проектів DARPA розробляє бойову броньовану машину нового покоління. Вона зможе самостійно уникати зіткнень з противником.

Про це повідомляється на сайті агенції.

Бронемашина, яку створили в рамках проекту Ground X-Technology Vehicle уникатиме зіткнень. Помітивши ворога, вона зможе прокласти об'їзний маршрут, щоб не вступати в бій, або, принаймні, зайняти зручну позицію. Машина робитиме це самостійно.

DARPA придивляється до інших функцій автопілота. GXV-T матиме "напівавтономні системи допомоги водієві", а деякі "ключові функції екіпажу автоматизують".

Агентство планує підвищити рівень мобільності бронемашини і зробити її більш непомітною для систем виявлення супротивника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індійська компанія і "Антонов" підписали меморандум про партнерство

Для реалізації проекту DARPA привернула 8 компаній, які допоможуть у розробці GXV-T.

"Партнери DARPA, що працюють над GXV-T, допоможуть спростувати аксіому, що "більше броні значить більше захисту", яка визначала розвиток наземної техніки впродовж останніх 100 років. Це прокладе шлях до інноваційних бойовим машинам XXI століття", - говорить керівник програми майор Крістофер Орловський.

Нагадаємо, у Сінгапурі курсуватимуть самокеровані автобуси. Ціль проекту - скорочення заторів на міських вулицях за допомогою роботизованих транспортних засобів.

Зараз ви читаєте новину «У США розробляють розумну бронемашину, яка уникатиме битв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути