пʼятниця, 23 січня 2015 16:43

У Сан-Дієго вилупився перший в світі пінгвін з пробірки

У Сан-Дієго вилупився перший в світі пінгвін з пробірки

У "SeaWorld", Сан-Дієго, 12 тижнів тому вилупилася самка магеланського пінгвіна. Унікальність цього пташеня в тому, що для його появи вперше була використана технологія штучного запліднення. Пінгвін поки не отримав імені і проходить за документами просто як номер 184. Його перші знімки опублікували для публіки тільки на цьому тижні.

Фахівці відповідають, що пташеня відчуває себе добре. Через 12 тижнів після вилуплення, самку підсадили до родичів, що з'явилися на світ природним шляхом. Пінгвіна також перевели з ручного на самостійне годування.

За словами вчених, технології повинні допомогти їм збільшити популяцію птахів, які мешкають у неволі і просунутися в їх вивченні. Сьогодні на волі проживає близько 1,8 мільйона особин магелланових пінгвінів. Зазвичай вони зустрічаються в Південній Америці, біля Фолклендських островів, у Чилі та Аргентині. Через зміни клімату, нафтових плям і зменшення кількості риби порода вже незабаром може опинитися під загрозою вимирання.

Проект "SeaWorld" повинен допомогти збільшить чисельність пінгвінів не тільки в неволі, але і в природі. Про це повідомив науковий керівник репродуктивного центру організації - доктор Жюстін О'брайен (Justine О'brien). Вона підкреслила, що пінгвін 184 має особливе значення для історії. Щорічно в "SeaWorld" вилуплюються сотні пташенят, але всі вони з'являються на світ природним шляхом. Вчені відзначають, що перша успішна спроба застосувати технологію штучного запліднення на тварині сталася в 2000-м. Але пінгвінів до цього моменту серед піддослідних не було.

Самка №184 нічим не відрізняється від своїх "натуральних" родичів. За словамиО'брайен, пташеня здорове, активне і успішно вливається в колектив.

Зараз ви читаєте новину «У Сан-Дієго вилупився перший в світі пінгвін з пробірки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути