неділя, 08 жовтня 2017 14:05

Унікальні дрони, роботи та конструктори показали на найбільшій технічній виставці CEE 2017
13

7 жовтня почалася найбільша технічна виставка в Україні CEE 2017. Її проводять у виставковому центрі "КиївЕкспоПлаза" на столичній вул.Салютній.

Там зібрали техніку 150 світових компаній. Серед них - Acer, Samsung, Renault, Motorola, Canon, Segway, LG, Huawei, Philips, Bosch, Lenovo, Toyota, Apple, Vinga, Nikon, Kaiser, KIA, HP та багато інших.

На стендах - телевізори, смартфони, відеокамери, побутова техніка і все для геймерів. Також показали гіроборди, гіростутери, електровелосипеди й електромобілі. Більшість виставлених пристроїв можна придбати.

Загалом техніки у "КиївЕкспоПлаза" зібрали на 13 млн. грн., яку вмістили у два павільйони.

Унікальні дрони, роботи та конструктори показали на найбільшій технічній виставці CEE 2017
Фото: Тарас Подолян
Унікальні дрони, роботи та конструктори показали на найбільшій технічній виставці CEE 2017
Унікальні дрони, роботи та конструктори показали на найбільшій технічній виставці CEE 2017
Унікальні дрони, роботи та конструктори показали на найбільшій технічній виставці CEE 2017
Унікальні дрони, роботи та конструктори показали на найбільшій технічній виставці CEE 2017

На виставці показали унікальні дрони - у вигляді футуристичного яйця та підводного човна PowerRay.

Китайська компанія Lenovo показала новий ультрабук ThinkPad X1 Carbon. Він найтонший та найлегший бізнес-ультрабук, має вагу 1,13 кг та товщину 16 мм. Коштує 48 тис. грн..

"Падіння та удари не страшні, ноутбук вже пройшов більше 200 випробувань на міцність. Він отримав корпус з чотирма шарами вуглецевого волокна та каркасом з магнію. Працює 15 з половиною годин без зарядки. Акумулятор дозволяє зарядити пристрій на 80 відсотків за одну годину", - каже Gazeta.ua представник компанії Артур Іонан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Instagram додали нову функцію

У ігровій зоні компанії Wonderworld представили конструктори Trix-Traсk. Це новий тип конструкторів, який має дерев'яні дороги для руху куль. Потрібно зібрати та прокласти шлях для кульки, використовуючи деталі конструкторів з набору. У середньому набір коштує 1300 - 2600 грн.

"Так дитина може розвинути фізичні навички та на практиці бачить закони фізики. Кулька котиться по дорозі та долає перешкоди. Це корисно, з'являється більше логічного мислення. Також, важливо, що це екологічно чиста іграшка – дерев'яна", - каже консультант Сергій Макар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook готує оновлення соцмережі

Samsung показала телевізори-рамки Q8F, які ховаються у стіні. Два екземпляри привезли з виставки IFA-2017. Діагональ пласких телевізорів - 43 дюйма. Також презентували унікальний Samsung Galaxy Note 8. Додаткова камера смартфону має збільшену фокусну відстань. Коштує 27 тис. грн..

"Цю новинку вже почали прирівнювати до нового iPhone 8 Plus. Камеру смартфона можна запустити з режиму очікування лише два рази натиснувши на кнопку увімкнення. Він має основну камеру на 12 мегапікселів, а фронтальну на 8. Новинка отримала зігнутий дисплей з діагоналлю 6,3 дюйма. Захищений смартфон від пилу та вологи", - каже представник компанії Мирослав Шумик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Apple розповіли, кому варто обійтися без Face ID

Навчають програмуванню на виставці роботи Dash&Dot. Вони створені з пластику блакитного кольору, мають помаранчеві деталі. Посередині знаходиться око, яке бачить інших роботів. Під ним підставка для ока, яка складається з трьох шарів. Діти стоять у черзі, щоб протестувати, навчитись програмувати та погратись з ними. Роботи співають та мають три запрограмовані програми для гри. Розвиваючий робот коштує 7 тис. грн.

"Вони для дітей від 5-ти років. Роботами треба управляти за допомогою графічних застосунків з планшета або смартфону. Діти так вчаться програмуванню – це створення випадків, алгоритмів і багато іншого. Дитина стає зосередженою", - говорить інструктор Василь Коваль.

Виставка триває до 20:00 8-го жовтня. Вхід для дорослих коштує 80 грн. Для дітей до 12 років - безкоштовно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, коли з'являться перші 5G-смартфони

Зараз ви читаєте новину «Унікальні дрони, роботи та конструктори показали на найбільшій технічній виставці CEE 2017». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути