пʼятниця, 15 січня 2016 12:27

Українці втрачають інтерес до привітань по SMS та MMS

Українці втрачають інтерес до привітань по SMS та MMS

Під час новорічних канікул традиційно зростає обсяг усіх наданих послуг мобільних операторів. В Україні все яскравіше проявляється світовий тренд — зменшення число переданих SMS та MMS повідомлень, але збільшується дата-трафік. Про це повідомляє ubr.ua.

У Vodafone Україна повідомили, що на Новий рік і Різдво передали 1.6 млрд. привітань за допомогою дзвінків, SMS і MMS. Це в 1,6 рази більше, ніж у минулому році. Причому тривалість дзвінків збільшилася вдвічі порівняно з минулим роком і склала 26 млн. годин, а це майже 3 тис. років безперервної розмови.

Середньостатистичний святковий дзвінок тривав 2 хвилини. Обсяг дата-трафіку виріс до 508 Тб, що в 2,5 рази перевищує торішні показники.

"За останні кілька місяців ми запустили 3G-мережу, і в свята абоненти використовували в 2,5 рази більше інтернету, ніж у минулому році. Причому, понад 60% всього інтернет-трафіку довелося саме на 3G послуги", — зазначив технічний директор Vodafone України Андрій Терещук.

У прес-службі life:) повідомили, що тільки в перший час новорічної ночі абоненти їх використовували понад 2,3 Тб інтернету, що на 104,7% більше, ніж у минулому році. У той же час, голосовий трафік зменшився на 13,5%, SMS — на 20,4%, в порівнянні з минулим роком.

"Всі ці тренди цілком передбачувані, так як у нас досить висока частка абонентів зі смартфонами (45%). Ми бачимо, що все більше і велике абонентів вітають один одного через соціальні мережі", — відзначили в прес-службі.

Це підтверджує і різдвяна статистика: 6 січня використали 55,9 Тб, а 7-го – 55,7 Тб. Частка 3G+ трафіку в цих обсягах — 59% і 57% відповідно. При цьому, як і на новорічні свята, відзначають зниження кількості дзвінків та SMS: 6 січня — 47,3 млн дзвінків і 38 млн SMS (на 8% і 4,5% менше, ніж у минулому році), 7 січня — 38,2 млн дзвінків і 37 млн SMS (мінус 6% і 6,6% відповідно).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бренд Motorola зникне з ринку

У Київстарі також зазначили, що їхні абоненти вже традиційно для привітань вибирали мобільний інтернет. За чотири пікових дня (31 грудня, 1, 6 та 7 січня) обсяг передачі даних в мережі досяг 339 ТБ, а це на 53% більше, ніж за аналогічні дати минулого року.

За час новорічних та різдвяних свят абоненти "Київстар" здійснили близько 1,018 млрд дзвінків, що на 7% більше, ніж рік тому. А ось кількість вітальних SMS скоротилося на 20% — до 95 млн, а MMS — на 16% — до 1,3 млн.

"Таке зниження відображає вже стійкий тренд — перетікання трафіку коротких повідомлень до ОТТ (Over the Top) провайдерам в програми миттєвого обміну повідомленнями", — пояснив UBR.ua директор з технологічної стратегії та управління якістю Київстар Василь Пантов.

Нагадаємо, в Skype запрацював перекладач в режимі реального часу.

Зараз ви читаєте новину «Українці втрачають інтерес до привітань по SMS та MMS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути