пʼятниця, 18 березня 2016 16:28

У США розробили робота для колонізації Місяця і Марса

У США розробили робота для колонізації Місяця і Марса

Вчені створили прототип робота, основним завданням якого стане створення посадочних майданчиків на поверхні Місяця і Марса. Нещодавно в штаті Гаваї пройшли перші випробування. Про це повідомляє портал Space.com.

Робот-будівельник Helenani, керований вченими дистанційно з Центру космічних польотів імені Кеннеді штату Флорида, розчистив майданчик розміром 9,3 кв м. Потім він став укладати плитки, які знаходилися неподалік. В результаті робот, під контролем фахівців, зміг спорудити майданчик, потрібний для зльоту і посадки вертикальних апаратів. В ході експерименту вчені посилали команди роботові з затримкою, що б імітувати реальні умови, у яких йому доведеться працювати на іншій планеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA показало знімок хмар Плутона

Метою цього дослідження є будівництво злітного і посадкового майданчиків використовуючи матеріали, які є на планеті. Таким чином робот зможе створити певну інфраструктуру з каменів і грунту, присутніх на Марсі або Місяці. Наступним кроком у підкоренні нових планет стане випробування створеної майданчика на стійкість до факела ракети.

Нагадаємо, Google виставила роботехнічну компанію Boston Dynamics на продаж.

Зараз ви читаєте новину «У США розробили робота для колонізації Місяця і Марса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути