пʼятниця, 24 червня 2016 17:14

У Росії посилять контроль за листуванням і каратимуть за репости у соцмережах

У Росії посилять контроль за листуванням і каратимуть за репости у соцмережах

Держдума Росії проголосувала за так званий антитерористичний пакет законопроектів. Він посилює покарання за низкою статей і торкнеться IT - та телекомгалузі країни.

Про це повідомляє Meduza.

За новими законами, оператори зв'язку та інтернет-проекти, де можна обмінюватися електронними повідомленнями, зобов'язані зберігати листування і дзвінки своїх абонентів протягом півроку. Дані про факт самого спілкування зберігаються до 3-х років. Ці вимоги наберуть чинності з 1 липня 2018 року.

Власники соцмереж, месенджерів, поштових сервісів та оператори також мають надавати владі кошти для розшифрування повідомлень користувачів. В іншому випадку їх змусять заплатити штраф від 800 тис. до 1 млн руб.

Великі інтернет-компанії та оператори зв'язку РФ вже заявили, що це призведе до додаткових витрат на млрд дол. і зробить телекомбізнес збитковим протягом декількох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вища освіта підвищує ризик розвитку пухлини мозку - вчені

Росіянам доведеться ще уважніше стежити за висловами в соцмережах. Заклики до терористичної діяльності в інтернеті прирівняли до таких висловлювань у ЗМІ, що посилює покарання за них. Тепер за репост можна отримати до 7 років. Термін загрожує за висловлювання в інтернеті, що можуть визнати екстремістськими, залучають до організації масових заворушень, проповідують незаконні релігійні течії або за покривання злочинів.

Нагадаємо, атаки, що приписували "кібер-халіфату", насправді проводили хакери Кремля.

Зараз ви читаєте новину «У Росії посилять контроль за листуванням і каратимуть за репости у соцмережах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути