пʼятниця, 18 листопада 2016 17:33

Створили робота, якого можна вбити голкою

Створили робота, якого можна вбити голкою

Створили BALLU – робота-чаплю з надувної кульки, наповненої гелієм. Його презентувала американська лабораторія роботів і механізмів.

Науковець Денніс Хонг знав, що для довгоногих роботів найбільшою проблемою є гравітація. Він проекспериментував з роботом, над яким не буде постійно тяжіти загроза падіння і раптової поломки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотні роботів майбутнього покажуть на виставці

Кулясте тіло BALLU, наповнене гелієм, насправді не таке вже й невагоме. Його вага розрахована так, щоб ноги робота завжди залишалися у вертикальному положенні. Саме завдяки цій особливості зовні безглузда конструкція робота з його тонкими ніжками-антенами дозволяє апарату пересуватися у всіх чотирьох напрямках. Він навіть може ходити по воді, і вона не знищить його електроніку.

Робот може нести на собі датчики або прості вимірювальні прилади, тобто його можна використовувати в зонах, небезпечних для людини.

На VII Всеукраїнській виставці винаходів школярів представили інноваційні винаходи 2016 року. Цьогоріч експонували глиняний 3D-принтер, робота-няню для літніх людей, руку-маніпулятор, новий утеплювач-перліт, мобільну розробку від витоку газу, бюджетний безпілотник і багато іншого.

Зараз ви читаєте новину «Створили робота, якого можна вбити голкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути