Ексклюзиви
вівторок, 24 січня 2017 08:19

Стало відомо, коли можна змінити мобільного оператора зі збереженням номера

Стало відомо, коли можна змінити мобільного оператора зі збереженням номера
Сегодня

В Україні почали впроваджувати технологію MNP. Завдяки їй українці зможуть перейти на іншого мобільного оператора зі збереженням номера. Запрацювати вона повинна вже в цьому році.

Для того щоб змінити оператора, абоненту треба подати заявку новому оператору. При цьому слід попередити і колишнього. Тільки після розгляду заявки оператор буде змінений. Щоб не виникло плутанини з тим, на якого оператора дзвонить абонент, до з'єднання він почує голосове повідомлення, якщо оператор виявиться іншим, пише Сегодня.

Швидше за все, послуга буде платною, але подробиць поки невідомо. У "Київстар" відзначають, регулятор спочатку повинен розробити умови розрахунків між самими операторами.

"Поки прогнозів щодо зміни тарифів немає. Спочатку телекомрегулятор повинен розробити нормативні документи про взаєморозрахунки між операторами, які врахують надання послуги MNP. Але, як вважає компанія, тарифи повинні бути доступні для клієнтів, які хочуть скористатися послугою", – розповіли у "Київстар".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі відключили українського оператора зв'язку

"Україна є чи не єдиною європейською країною, де досі недоступна послуга. Ми нарешті приступили до впровадження послуги перенесення номерів при зміні оператора. Згідно з затвердженим календарним планом, впровадження послуги MNP буде завершено не пізніше 6-го квітня 2017 року", – заявив гендиректор компанії "ЕС АЙ ЦЕНТР" Сергій Єрьомін.

В Україні про можливості зміни оператора зі збереженням номера говорять з 2015. Тендер на впровадження технології в 2016 році виграла "Диалинк", незважаючи на те, що її послуги обійшлися країні в 72 млн грн.
Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли можна змінити мобільного оператора зі збереженням номера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути