понеділок, 23 січня 2017 12:12

Стало відомо, чому Apple відмовиться від сканеру відбитків пальців

Стало відомо, чому Apple відмовиться від сканеру відбитків пальців

Американський виробник ґаджетів планує відмовитися від сканеру пальців користувачів iPhone і iPad. Технологію Touch ID для біометричної ідентифікації замінять іншою, досконалішою.

Цьогоріч компанія використовуватиме фірмовий сканер відбитків пальців, але з виходом iPhone 8 користувачів здивує новинка від розробника. Про це заявив аналітик KGI Securities Мін-Чі Куо, передає gogetnews.

В iPhone 8 сканер відбитків пальців доповнить система ідентифікації людини за обличчям за допомогою камери.

Система порівнюватиме фото власника, збережені у пам'яті iPhone, із зображенням, що скануватиме камера. В "око" камери потраплять найхарактерніші риси обличчя: розріз очей і контури рота. Якщо камера виявить подібність, надасть або обмежить доступ до смартфону.

Наголошують, що в наступних версіях Apple планує повністю відмовитися від сканера Touch ID на користь камери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 речей, які здивують у Nokia 6

Сканер відбитків Touch ID Apple використовували з 2013 року. Сенсори сканують подушечку пальця і розпізнають малюнок, навіть якщо палець розташований під різними кутами.

Цьогоріч "яблучний" гігант випустить три нових iPhone. Один буде укомплектований 4,7-дюймовим TFT-LCD-дисплеєм, другий - 5,5-дюймовим TFT-LCD екраном, а третій отримає повністю новий дизайн і OLED-дисплей, діагональ якого становитиме 5,8 дюймів. Презентація новинок запланована на осінь цього року.

2016-го Apple відмовилася використовувати сапфір в iPhone 7. У смартфонах Apple головну кнопку Home із вбудованим сканером Touch ID захищало сапфірове скло, що гарантувало їй довговічність і надійне зчитування даних. У випадку з iPhone 7 компанія обмежилася звичайним склом.
Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, чому Apple відмовиться від сканеру відбитків пальців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути