четвер, 28 січня 2016 12:22

SpaceX протестувала парашути корабля Crew Dragon

SpaceX протестувала парашути корабля Crew Dragon

Компанія SpaceX успішно протестувала парашутну систему пілотованого корабля Crew Dragon. У рамках випробувань з борту транспортного літака C-130 скинуто"мертвий вантаж", що імітує космічний корабель, з чотирма основними парашутами. Випробування пройшли успішно, повідомляється в блозі NASA.

Повідомляється, що спочатку парашутна система розрахована в якості основної гальмівної системи для посадки, проте в майбутньому SpaceX розраховує домогтися успішної м'якої посадки за допомогою чотирьох пар реактивних двигунів SuperDraco, вбудованих в обшивку Crew Dragon. Для тестування подібної можливості компанія в листопаді 2015 року провела випробування, в рамках яких корабель завис над землею на п'ять секунд.

Попередній тест парашутної системи корабель Dragon проходив ще в 2013 році, проте на той момент це був виключно вантажний корабель, не модифікований для пілотованих польотів.

У травні 2015 року компанія успішно протестувала систему аварійного порятунку екіпажу корабля, що складається з восьми двигунів, вбудованих в обшивку Crew Dragon. Очікується, що перший політ Dragon із живим екіпажем на борту відбудеться в 2017 році.

Нагадаємо, у США розробили міні-безпілотник для радісних "селфі".

Зараз ви читаєте новину «SpaceX протестувала парашути корабля Crew Dragon». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути