вівторок, 13 травня 2014 12:11

Sony відмовляється від розробки OLED-телевізорів

Sony відмовляється від розробки OLED-телевізорів
http://www.3dnews.ru/

За даними Nikkei корпорація Sony вирішила призупинити розробку телевізійних панелів на органічних світлодіодах (OLED). Натомість Sony бачить перспективу у телевізорах формату 4К, або Ultra HD.

У 2007 році Sony стала першою компанією, яка випустила OLED-телевізори. Раніше технологія OLED-панелів пропонувала більш високу контрастність та поліпшену передачу кольорів у порівнянні з рідкокристалічними екранами. Також екрани на органічних світлодіодах економили енергоспоживання, оскільки таким дисплеям не потрібне підсвічування.

Однак час іде і на ринку з'явилися нові телевізори формату Ultra HD, які мають в чотири рази більшу роздільну здатність ніж стандартні Full HD - 3840x2160 точок.

За минулий фінансовий рік 4К-телевізори приносили вже близько 20% загального об'єму поставок панелів великого розміру. Цього року прогнозують ріст показників до 40-50%. Експерти вважають, що розширення асортименту таких панелів вперше за 11 років поверне ТВ-бізнес до прибутку.

Тайванські виробники компонентів оцінюють поставки продукції такого формату на поточний рік від 15 до 20 млн штук. Таким чином, на Ultra HD перепаде 10% від сумарного об'єму телевізійних панелів.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Sony відмовляється від розробки OLED-телевізорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути