понеділок, 13 лютого 2017 13:41

Сьогодні відзначають Всесвітній день радіо

Сьогодні відзначають Всесвітній день радіо
liveinperm.ru

13 лютого відзначають Всесвітній день радіо. Перше святкування відбулось 2012 року. Рішення про його щорічне проведення прийняла 2011-го Генеральна конференція ЮНЕСКО.

Саме 13 лютого 1946 року вперше вийшло в ефір "Радіо ООН", станція якого була в штаб-квартирі Організації Об'єднаних Націй.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дорогу зробили із сонячних панелей

Цього року День радіо проходить під девізом "Радіо - це ти". Слоган показує постійний зв'язок між радіостанцією і слухачами.

"Це мотивація, щоб брати участь у створенні радійних програм, у створенні радіо як місця обміну ідеями, отримання інформації та інструменту для застереження в ситуації загрози", - говорить генеральний секретар Польського комітету з питань ЮНЕСКО, Славомір Ратайсикий.

Крім Всесвітнього дня радіо відзначають також Всесвітній день радіоаматора - 18 квітня. Цього дня 1925 року в Парижі створено Міжнародний радіоаматорський союз, який і став ініціатором свята. У деяких країнах відзначається також День радіо 7 травня. У цей день 1895 року російський фізик Олександр Попов провів перший сеанс радіозв'язку.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні відзначають Всесвітній день радіо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути