вівторок, 27 листопада 2018 07:25

Що у смартфонах ламається найчастіше

Що у смартфонах ламається найчастіше
66% поломок припадає на дисплей. Фото: hvg.hu

Експерти радять міняти телефон кожні два роки. У середньому пристрій виходить з ладу "морально і фізично".

Компанія SquareTradе з'ясувала, який елемент найчастіше ламається у смартфонах. Компанія займається ремонтом техніки, передає prnewswire.com.

66% поломок припадає на дисплей, з них 29% припадає на розбиті екрани і 27% на подряпані екрани.

Далі у рейтингу поломок – 22% випадків – це вихід з ладу акумуляторів. Решта 16% припадають на проблеми з тачскріном і виникають відколи на крайках.

Щодня близько 85% користувачів роблять головну помилку при зарядці смартфонів, що призводить до швидкого зносу акумулятора. Причиною всіх бід є банальна відмова уважно читати інструкцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фахівець розповів, чому смартфон швидко розряджається

Користувачі розряджають смартфони до 0%, що для акумуляторів сучасних мобільних пристроїв вкрай небезпечно. Якщо прочитати інструкцію до будь-якої перезарядної літій-іонної або літій-полімерної батареї, то можна помітити про попередження виробників не допускати повної розрядки.

15-20 років тому в стаціонарних телефонах з радіотрубками, а також перших мобільних телефонах використовувалися нікель-кадмієві батареї, котрі володіли "ефектом пам'яті" – ось їх дійсно треба було "розганяти", доводячи акумулятор до повного розряду і подальшого повного заряду. А дозарядка для них була шкідливою.

В сучасних смартфонах і планшетах не рекомендується допускати повної розрядки. Краще ставити на зарядку, коли батарея показує 10-15%, і повністю зарядити.

Більшість сучасних смартфонів зроблені за найвищими технологіями, але одна складова змінюється. У невідповідний момент підводить акумулятор.

Зараз ви читаєте новину «Що у смартфонах ламається найчастіше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути