четвер, 17 березня 2016 15:54

Програма навчилась виявляти п'яні твіти

Програма навчилась виявляти п'яні твіти

Вчені з університету Рочестера винайшли програму, яка може ідентифікувати п'яних користувачів Twitter. Вона допомагає виявити, коли саме людина писала текст у стані алкогольного сп'яніння та де саме вона знаходиться. Про це повідомляє N+1.

Для створення алгоритму винахідники аналізували тисячі повідомлень з Нью-Йорка. Вони аналізували, в яких твітах присутні слова про вживання алкоголю та де саме вони відноситься до пияцтва. Зрештою, інформації виявилось достатньо, щоб виявляти, яке повідомлення у сервісі мікроблогів написане п'яною людиною.

Нині програма може з точністю лише 70% виявляти п'яні твіти. Але розробники вдосконалюють алгоритм роботи, і незабаром отримають усі інструменти для запуску програми точного ідентифікування алкоголіка у соцмережі. Крім того, можна визначити, які саме місця є найпопулярнішими для вживання міцних напоїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Twitter видалив понад 125 тисяч акаунтів через пропаганду тереризму

На цьому вчені з Рочестера зупинятися не планують. Вони взялися за розробку програми, яка точно визначить вік, стать та колір шкіри автора повідомлення. Таким чином, програма зможе по коротенькому тексту надати усю інформацію про людину.

Нагадаємо, Twitter додав вбудований пошук і публікацію GIF-анімацій.

Зараз ви читаєте новину «Програма навчилась виявляти п'яні твіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути