четвер, 12 січня 2017 09:11

Представили телефон, який визначає склад продуктів

Представили телефон, який визначає склад продуктів

Китайська компанія Changhong на CES-2017 представила смартфон H2. Він продовжив H-серію, спрямовану на турботу про здоров'я користувача. Її перший девайс - H1 вийшов майже два роки тому і відрізнявся наявністю вбудованого аналізатора біохімічних показників крові. Тепер китайці в свій смартфон встановили компактний інфрачервоний спектрометр. Цей пристрій дозволяє встановити, з яких речовин складається продукт чи предмет.

Проект SCiO свого часу успішно зібрав фінансування на Kickstarter, і компактний спектрометр з минулого року можна купити у розробників, повідомляє сайт cnet.com.

Власник Changhong H2 в магазині зможе дізнаватися, в якому фрукті найбільше цукру (тобто який найсмачніший. - ред.), а в аптеці – перевіряти, чи містять ліки ті речовини, які мають містити, або ж це підробка. Ще один сценарій застосування – аналіз їжі на вміст білків, жирів і вуглеводів, що дозволяє розрахувати навіть її калорійність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 найцікавіших технічних новинок із виставки CES-2017

Розробники також додали можливість перевіряти пристроєм коштовності, сміття – на можливість переробки для повторного використання, одяг – на те, з чого його зробили.

Продажі смартфону почнуться в найближчі місяці в Китаї, а в кінці року девайс вирушить підкорювати США. Зараз компанія називає частину характеристик новинки: акумулятор 3000 мАч, "спеціальна кнопка" запуску для прискорення роботи смартфона і продовження його роботи без підзарядки, сканер відбитків пальців, 6-дюймовий Full HD-екран, 8-ядерний чіпсет із частотою 2 ГГц, 4 Гб оперативної пам'яті, 64 Гб вбудованої пам'яті і 16-Мп камера з автофокусом.

Зараз ви читаєте новину «Представили телефон, який визначає склад продуктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути