четвер, 13 вересня 2018 11:52

Підсумки презентації Apple: що показали і коли продаватимуть
6

Щорічна презентація Apple приковує увагу мільйонів користувачів. Цього року вона проходила 12 вересня в Театрі імені Стіва Джобса в американському Купертіно.

Спочатку показали нове покоління розумних годинників Apple Watch.

Apple Watch Series 4

Дисплей нових моделей збільшили на 30%. Краї екранів стали округленими. Зображення даних можна підлаштовувати індивідуально, створили безліч варіацій. Наприклад, можна розміщувати фотографії, циферблати з місцевим часом країн, до яких заплановані поїздки тощо.

  Apple представила свої новинки. Фото: Вести
Apple представила свої новинки. Фото: Вести

Розробники обіцяють, що Apple Watch стали вдвічі швидше працювати і на 50% гучнішими.

Крім того, серед нових функцій: виклик "швидкої" в разі, якщо пристрій вловить падіння свого власника. Також "розумний" годинник оцінюватиме роботу серця за трьома параметрами і стане першим в світі пристроєм, за допомогою якого можна самостійно робити електрокардіограму. Всі дані будуть вантажитися в додаток.

  Apple представила свої новинки. Фото: Вести
Apple представила свої новинки. Фото: Вести

Стартова ціна: $ 499 (близько 14 тис. грн).

Одразу за годинником компанія представила два нових смартфони

iPhone Xs і iPhone Xs Max

iPhone Xs обладнали дисплеєм з діагоналлю 5,8 дюймів, а у iPhone Xs Max - 6,5 дюймів в діагоналі - це найбільший дисплей в історії компанії.

Смартфони і раніше оснащені функцією FaceID, яка дозволяє їм розпізнавати господаря по обличчю і автоматично розблокувати екран.

  Apple представила свої новинки. Фото: Вести
Apple представила свої новинки. Фото: Вести

Запевняють, що екрани iPhone Xs і iPhone Xs Max дуже стійкі до зовнішнього впливу. Крім того, пристрої підтримують стандарт захисту від води і пилу IP68 і можуть пережити навіть падіння в морську воду.

У нові смартфони вбудовані шестиядерних процесори Apple A12 Bionic, створені за 7-нанометровій технології. Пристрої будуть доступні у варіантах з 64, 256 і 512 Гб пам'яті.

Вперше з'явиться версія iPhone з двома сім-картами, однак модель з двома фізичними картами буде доступна тільки в Китаї, іншим покупцям пропонується варіант з однією фізичною і однієї віртуальної сім-картами.

Анонсовані ціни на iPhone Xs і iPhone Xs Max - $ 999 (28 тис. грн) і $ 1099 (30 тис. грн).

iPhone Xr

Ще одна новинка від Apple - "бюджетний" смартфон iPhone Xr з рідкокристалічним дисплеєм 6,1 дюймів в діагоналі. Модель буде доступна в шести кольорах: чорний і білий, жовтий, червоний, синій і кораловий.

  Apple представила свої новинки. Фото: Вести
Apple представила свої новинки. Фото: Вести

iPhone Xr оснащений таким же процесором Apple A12 Bionic, що і iPhone Xs. Він не підтримуватиме 3D Touch.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Apple зняла з продажу 3 моделі iPhone

Стартова ціна $ 749 (28 тис. грн).

  Apple представила свої новинки. Фото: Вести
Apple представила свої новинки. Фото: Вести

Очікують, що вже 14 вересня всі бажаючі зможуть зробити попереднє замовлення на новинки Apple. У продаж надійдуть 21 вересня. До України нові моделі iPhone надійдуть у продаж з запізненням, в жовтні або листопаді.

Також, компанія оголосила дати виходу нових версій операційних систем: 17 вересня - iOS 12 і watchOS 5, 24 вересня - macOS Mojave.

Напередодні презентації багато аналітиків прогнозували, що Apple презентує нові пристрої в лінійках планшетів iPad і ноутбуків MacBook або ж оновить свої бездротові навушники AirPod. Однак ніяких відповідних анонсів не відбулося.

Акції американської корпорації Apple подешевшали після презентації нових моделей iPhone. Про це свідчать дані біржі Nasdaq. Вартість однієї акції дорівнювала $221,07. Падіння становить 1,24%.

Зараз ви читаєте новину «Підсумки презентації Apple: що показали і коли продаватимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути