пʼятниця, 22 січня 2016 11:50

Нову операційну систему створять на основі порад військових стратегів

Нову операційну систему створять на основі порад військових стратегів

Американські інженери почали розробку операційної системи "Хамелеон", заснованої на військовій тактиці Юлія Цезаря і автора "Мистецтва війни Сунь-цзи. Замість того, щоб не пропускати віруси, ОС буде "піддатися, щоб перемогти". Про це повідомляє Phys.org.

Повідомляється, що операційна система "Хамелеон" (Хамелеон) поки знаходиться на стадії розробки концепції. Суть її полягає в тому, що невідомі ОС програми будуть потрапляти в "непередбачену обстановку". Якщо зазвичай система попереджає про шкідливі програми антивірус видаляє його, то у випадку з "Хамелеоном" розробники обіцяють "неадекватну" реакцію системи на "гостя". Програма буде запускатися в якомусь "третьому середовищі", мабуть, імітуючи звичайну оболонку ОС, шкодити там без наслідків і паралельно вивчатися.

"Шкідливий процес буде думати, що у нього все під контролем, але це буде не так", – пояснила професор Флоридського університету Даніела Олівейра.

За словами Олівейри, на створення ОС розробників надихнули тактичні поради Юлія Цезаря і відомого китайського стратега, автора "Мистецтва війни" Сунь-цзи. "Їхні поради були успішними через елементу несподіванки. Так само і в кібервійні. Передбачувані системи занадто спрощують життя зловмисників", – сказала професор.

Нагадаємо,

Зараз ви читаєте новину «Нову операційну систему створять на основі порад військових стратегів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути