четвер, 03 березня 2016 11:41

Новий напівавтономний дрон DJI самостійно літатиме за власником

Новий напівавтономний дрон DJI самостійно літатиме за власником

Китайська компанія DJI представила нову розробку – напівавтономного літаючого апарата 4 Phantom. Він "бачить" об'єкти і уникає зіткнення з ними. Новий квадрокоптер може в окремому режимі самостійно слідувати за своїм власником. Про це повідомляє Naked science.

Повідомляється, що квадрокоптер обладнаний двома оптичними сенсорами, які в поєднанні з основною камерою дають апарату об'ємне уявлення про навколишній просторі. Phantom 4 "бачить" і реагує на предмети, що знаходяться перед ним. Так він уникає зіткнення з ними. На відстані приблизно 15 м від об'єкта квадрокоптер починає сповільнюватися, а на відстані 2 м – зупиняється або літає навколо власника.

Нова функція дозволила додати в роботу безпілотника напівавтономний режим. ActiveTrack дозволяє залочити дрон, змусивши його слідувати за власником, тримаючи при цьому дистанцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сінгапурі розробники створили "гніздо" для дронів

Припустимо, людина здійснює пробіжку, а на чималій відстані слідує квадрокоптер, знімаючи свого господаря на камеру. Ще один режим – ТapFly – призначений для новачків. Цей режим дозволяє одним натисканням кнопки змусити безпілотник летіти в певному напрямку. У режимі Sport квадрокоптер може розвивати швидкість до 74 км/ч.

Вартість 4 Phantom буде починатися від $1,3 тис. Планується, що перша партія дронов надійде в магазини 15 березня цього року, а з 1 квітня почнуться масові продажі новинки.

Нагадаємо, DJI випустив дрон 4-го покоління

Зараз ви читаєте новину «Новий напівавтономний дрон DJI самостійно літатиме за власником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути