вівторок, 08 вересня 2015 18:12

Нові окуляри Google допоможуть літнім людям краще бачити

Нові окуляри Google допоможуть літнім людям краще бачити

На людях проведуться перші випробування контактних смарт-лінз, розроблених Google для літніх людей з гіперметропією. Компанія Novartis запланувала тестування на 2016 рік.

Як пише Reuters, "розумні" лінзи допоможуть літнім людям, які вже не можуть читати без окулярів, не розрізняючи предмети на близькій відстані. Вихід продукції на ринок запланований протягом п'яти років після проведених випробувань. Ще однією спільною розробкою Google і Novartis стануть контактні лінзи для діабетиків. Планується, що пристрій зможе вимірювати рівень цукру в крові свого власника і сигналізувати про можливу небезпеку.

Нагадаємо, Google почав роботу над "розумними" лінзами три роки тому. За словами засновника компанії Сергія Бріна, результати роботи над проектом стали причиною того, що Google виділив наукові дослідження, що раніше перебували у складі X Lab, в окремий напрямок бізнесу – відокремлений підрозділ, що входить після реорганізації компанії Alphabet. "В склад підрозділу входять програмні розробники, онкологи та експерти у сфері оптики", – пояснив в кінці серпня творець Google.

Зараз ви читаєте новину «Нові окуляри Google допоможуть літнім людям краще бачити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути