вівторок, 01 березня 2016 10:48

NASA повернеться до надзвукових пасажирських авіаперевезень

NASA повернеться до надзвукових пасажирських авіаперевезень

Американське космічне агентство NASA планує відновити надзвукові пасажирські авіаперевезення, на які раніше було накладено вето. Про повернення надзвукових пасажирських авіаперельотів заявив глава NASA Чарльз Болден, виступаючи в Національному аеропорту Рональда Рейгана в Арлінгтоні.

Мова йде про нову тиху надзвукову технологію QueSST. В агентстві відзначили, що на слух технологія нагадуватиме "надзвукове биття серця". Роботи проводитимуть у рамках технічного завдання за контрактом фундаментальних і прикладних аерокосмічних досліджень і технологій (BAART) в дослідницькому центрі NASA Ленглі в Хемптоні, штат Вірджинія. Розробкою літака займеться компанія Lockheed Martin. Агентство надасть їй на ці цілі $20 млн протягом 17 місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: SpaceX знову перенесла запуск ракети Falcon 9

"Минуло майже 70 років з того моменту, як Чак Йегер подолав звуковий бар'єр на Bell X-1, що стало частиною історії і нашого агентства. Ми продовжуємо розвивати цю спадщину, створюючи тихий надзвуковий літак для пасажирських авіаперевезень", - зазначив Чарльз Болден.

Створення технології QueSST стане частиною 10-річної програми агентства New Aviation Horizons, метою якої є скорочення використання палива, а також викидів та шуму за рахунок інновацій у конструкції літака, яка буде відходити від звичної форми". Проектування і монтаж нового літака, за словами представників NASA, "займуть кілька років, залежно від фінансування". Перший політ може відбутися 2020 року.

Нині надзвукові пасажирські польоти над територією США заборонені, а літаки-флагмани цього напряму - "Конкорд" і радянський Ту-144 - відправлено на пенсію" у 2003 і 1978 роках відповідно.

Нагадаємо, американська компанія назвала дату випуску першого літаючого автомобіля.

Зараз ви читаєте новину «NASA повернеться до надзвукових пасажирських авіаперевезень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути