середа, 05 липня 2017 08:50

NАSА протестувало робота-андроїда для підкорення Марса

NАSА протестувало робота-андроїда для підкорення Марса
Висота робота становить 1,9 м, а маса - 125 кг. Фото: IHMC Robotics Lab

Компанія IHMC Robotics Lab показала випробування на нерівній поверхні двоногого робота-андроїда під назвою "Валькірія", призначеного для освоєння Марсу. Про це повідомляє TechCrunch.

Розробники показали, як "Валькірія" обробляє дані зі свого датчика LIDAR, щоб знайти підходящі точки опори для руху по нерівній місцевості. За допомогою планувальника кроків робот повільно рухається до цілі, встановленої оператором.

Прототип "Валькірії" був розроблений космічним центром імені Ліндона Джонсона (NASA Johnson Space Center). Він оснащений датчиком під назвою LIDAR, який сканує навколишні об'єкти і перешкоди. Висота робота становить 1,9 м, а маса - 125 кг. Робот має 44 ступені свободи. Руки Валькірії мають сім'ю ступенями свободи з рухомими зап'ястями і кистями. Крім камери MultiSense SL на голові андроїда, яка поєднує в собі запис 3D-стерео і відео для отримання зображення про навколишнє середовище, на його трьохпальцевих руках встановлені 38 датчиків. Вони допомагають "Валькірії" підтримувати спритність. "Мозком" робота служать два процесори Intel Core i7. Хоча тестування ведеться з прикріпленим шнуром живлення, "Валькірія" має акумуляторну батарею, яку вистачає приблизно на годину.

Спочатку NASA розробило "Валькірію" (або, як її спочатку називали, R5), для надання допомоги під час стихійних лих. Але в 2014 році агентство змінило курс, щоб переналаштувати робота для освоєння космосу. Нинішньої завданням робота є підготовка місця для майбутньої космічної бази на Марсі, посадка космонавтів з пілотованої експедиції, яка запланована на 2035 рік, а також проведення аварійно-ремонтних робіт.

Зараз ви читаєте новину «NАSА протестувало робота-андроїда для підкорення Марса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути