четвер, 10 березня 2016 13:42

NASA опублікувало фото загадкової піраміди на Церері
2

Фотографії загадкової піраміди на Церері
Фото: NASA
Фотографії загадкової піраміди на Церері

Станція Dawn отримала нові знімки загадкової гори у формі піраміди Ахун Монс на карликовій планеті Церера. Фотографії зроблені в грудні 2015 року з відстані 385 км від поверхні карликової планети - в 120 разів ближче, ніж в момент першого спостереження височини, яке відбулося в лютому 2015 року на віддаленні 46 тис. км від Церери. Про це повідомляє NASA.

Висота гори складає п'ять кілометрів. Ахуна Монс віддалено має форму піраміди, але при ближчому розгляді нагадує купол з гладкими стінками. Яскравість височини змінюється в залежності від її боку. Вчені починають знаходити на Церері інші особливості, що нагадують Ахуну Монс, але вони не є такими характерними, як загадкова гора.

Зокрема, в 670 км на північний захід від неї розташовується кратер Оккатор. Дослідники збираються представити нові зображення і останні дані про Цереру на 47-й Місячній і планетарній конференції, яка відкриється 22 березня 2016 року в Вудлендсі в 45 км на північний захід від Х'юстона в штаті Техас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкриття марсіанської станції MRO показали в короткому відео

Станція Dawn була запущена 27 вересня 2007 року ракетою-носієм Delta 2 з космодрому на мисі Канаверал у США, а на орбіті близько Церери опинилася 6 березня 2015-го. Вартість проекту з вивчення астероїда Веста і карликової планети - близько $500 млн. В середині грудня Dawn сягнула остаточної орбіти навколо Церери і виявилася на відстані близько 385 км від її поверхні.

Нагадаємо, NASA показало повне сонячне затемнення.

Зараз ви читаєте новину «NASA опублікувало фото загадкової піраміди на Церері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути