пʼятниця, 05 лютого 2016 12:44

NASA анонсувало перший політ найбільшої ракети

NASA анонсувало перший політ найбільшої ракети

Агентство NASA анонсувало перший запуск своєї нової надважкої ракети NASA SLS (Space Launch System). Цей запуск пройде без участі астронавтів: ракета SLS доставить 13 мікросупутників формату Cubesat в околиці Місяця. Нова ракета почне з 13 маленьких супутників в 2018 році.

Місія EM-1 складатиметься з 4 супутників, які займуться пошуком водяного льоду, водню та вивченням інших деталей поверхні Марса. Cubesat займеться стеженням за пролітаючими повз Землі астероїдами. Ще один супутник спробує перевірити дріжджові культури на виживання у відкритому космосі. Ще три місця нададуть переможцям спеціального конкурсу супутників, і три кубсати належатимуть партнерам NASA з інших країн.

Після запуску SLS вийде на навколомісячну орбіту, після чого випустить супутники з капсули Orion. Наступні польоти ракети будуть уже пілотовані, хоча зараз також розглядається варіант використовувати SLS для відправлення автоматизованої місії до Європи у 2022 році. Потенційні цілі для пілотованих місій включають вихід на місячну орбіту, захоплення астероїда і перший політ на Марс.

Нагадаємо, NASA попереджає про наближення до Землі нового "челябінського" астероїда.

Зараз ви читаєте новину «NASA анонсувало перший політ найбільшої ракети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути