Ексклюзиви
середа, 08 квітня 2015 10:34

Кремль "зламав" комп'ютери Білого дому - ЗМІ

Кремль "зламав" комп'ютери Білого дому - ЗМІ

Американські спецслужби, які розслідують хакерську атаку на комп'ютери адміністрації президента США в 2014 році, з'ясували, як зловмисники отримали доступ до системи Білого дому.

Про це повідомляє телеканал CNN, посилаючись на джерела.

Хакери проникли до незасекреченої частина комп'ютерної системи Білого дому, отримавши доступ до пошти співробітників Держдепартаменту США, якою ті користувалися кілька місяців.

Кіберзлочинці отримали доступ до конфіденційної інформації, однак в глибоко засекречену частину системи їм проникнути не вдалося, розповів заступник помічника президента США з національної безпеки Бен Родс.

Хакери могли роздобути непублічні відомості з особистого графіка президента США Барака Обами, вважають джерела телеканалу. Такі відомості високо цінуються серед іноземних спецслужб, говорять американські чиновники.

Хакерську активність в несекретній частини комп'ютерної системи Білого дому виявили в жовтні 2014 року. Розслідуванням "витонченого" злому на урядові комп'ютери зайнялися ФБР і Секретна служба США.

Білий дім атакували з комп'ютерів з різних частин світу, проте дослідники з компанії FireEye встановили, що за зломом можуть стояти хакери з Росії. Зокрема, в програмному коді знайшли пояснення російською мовою. Експерти не назвали, яка структура стоїть за атакою, але припустили, що злочинці діяли на замовлення російського уряду.

Зараз ви читаєте новину «Кремль "зламав" комп'ютери Білого дому - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути