четвер, 14 січня 2016 17:05

Китай здійснить телепортацію на відстань понад тисячу кілометрів

Китай здійснить телепортацію на відстань понад тисячу кілометрів

Китайські вчені влітку 2016 року проведуть перший у світі експеримент щодо здійснення квантової телепортації на відстань понад 1,2 тис.км. Про це повідомляє Nature News.

Для експерименту вчені планують запустити у червні 2016 року супутник. Таким чином, фізики сподіваються здійснити квантову телепортацію станів частинок між космосом і наземними станціями.

На першому етапі дослідів вчені збираються перевірити надійність криптографічного зв'язку між Пекіном і Віднем, посередником в якій виступить навколоземний супутник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія Audi відправить всюдихід на Місяць

На другому етапі вчені через супутник здійснять квантову телепортацію фотонів між станціями в Делінхе і в Ліцзяні (або Наньшане). Відстань між пунктами перевищує 1,2 тис. км.

Фізики впевнені в успішності експерименту, оскільки квантова телепортація визначена для будь-яких відстаней. У плани вчених входять досліди по передачі сигналів між Місяцем і Землею.

Квантова телепортація являє собою передачу квантового стану частинки на відстань. Для цього використовується рознесена пара зчеплених (заплутаних) часток: згідно квантової механіки, навіть при видаленні таких частинок один від одного вони зберігають інформацію про стан свого партнера.

Нагадаємо, SpaceX спробує посадити ракету на платформу в океані.

Зараз ви читаєте новину «Китай здійснить телепортацію на відстань понад тисячу кілометрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути