середа, 13 січня 2016 17:45

Компанія Audi відправить всюдихід на Місяць
6

Audi lunar quattro
Фото: Audi
Audi lunar quattro
Audi lunar quattro
Audi lunar quattro
Audi lunar quattro

Німецький автовиробник надає підтримку берлінській технічній групі у створенні місяцеходу. Планується, що космічний позашляховик Audi lunar quattro вже через два роки буде пускати з під коліс місячну пил. Про це повідомляє "Вести".

Компанія Audi бере участь в амбітному проекті, метою якого є політ на Місяць. Інженери з Інгольштадта надають підтримку берлінської технічної групі "Part-Time Scientists", що приймає, бере участь в програмі "Google Lunar XPRIZE". Перемогою у конкурсі з призовим фондом в 30 млн євро буде вважатися ні багато ні мало, а доставка автоматизованого всюдихода на Місяць. Апарат повинен пройти по місячній поверхні принаймні 500 метрів і передати на Землю зображення і відео у високому дозволі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: SpaceX спробує посадити ракету на платформу в океані

Audi lunar quattro - саме так називається всюдихід від німецького виробника, і він полетить на Місяць в кінці 2017 року. Космічний всешляховик запустять з Землі у космос за допомогою ракети-носія, якій належить подолати 380 тис. км за 5 днів. Луноход від Audi має "сісти на поверхню" на північ від місячного екватора неподалік від місця, де в 1972 році здійснив посадку космічний апарат "Аполлон-17".

На жаль, компанія Audi не повідомляє технічні характеристики інноваційного всюдихода. Зрозуміло, що апарат повинен бути дуже стійким до високих перепадів температур в зоні посадки зі сходом Сонця спека досягає 120 градусів Цельсія, а після заходу сонця падає майже до мінус 200. До речі, прототип місяцеходу вже удостоївся двох нагород в рамках програми "Google Lunar XPRIZE" на суму 750 тис. дол за конструкцію самого апарату та роботу його оптичних систем. Випробування Audi lunar quattro проводяться в австрійських Альпах і на Тенеріфі.

Нагадаємо, Boeing перетворив стелю літака на вражаючі екрани.

Зараз ви читаєте новину «Компанія Audi відправить всюдихід на Місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути