вівторок, 03 вересня 2013 19:19

Кам'яний балкончик і старовинні фрески - будинок Джульетти у Вероні
14

Вважається, що старовинний палац, розташований біля Арки Скалігера у Вероні, належав колись сімейству Монтеккі, однак родове гніздо Ромео так і не стало музеєм, тому помилуватися середньовічною будівлею можна лише ззовні. А ось Будинок Джульєтти - той, що на вулиці Віа Капелло - гостинно відкриває двері для всіх відвідувачів, небайдужих до історії закоханих.

Будинок був побудований в XIII столітті і, насправді, належав сімейству Даль Каппелло, які стали прототипом клану Капулетті у відомій трагедії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий форт часів Наполеона III перетворили у розкішний готель посеред моря

Фасад будівлі, прикрашений мармуровою капелюхом - гербом сімейства Даль Каппелло. У 1667 року Каппелло продали будову родині Різзарді, які використовували його як заїжджий двір.

Власне, подальша історія Будинку Джульєтти, аж до XX сторіччя , нічим не примітна. Будова повільно приходила в занепад, поки в 1907 році з аукціону господарі не продали його міській владі, що побажала влаштувати в ньому музей. Будівлю відремонтували і надали йому відповідний історії юних закоханих романтичний вигляд.

Внутрішнє оздоблення складають старовинні фрески, середньовічні меблі, вироби з кераміки. Приміщення прикрашають численні ескізи з фільмів "Ромео і Джульєтта " і навіть реквізити з екранізацій, начебто шлюбного ложа закоханих.

Вхідна арка оформлена в готичному стилі, а вікна другого поверху прикрасили витончені трилисники. Інтер'єр XIV століття вдало доповнює бронзова статуя, зведена у внутрішньому дворику, що служив колись садом сімейства Капулетті: тендітна фігурка Джульєтти - плід роботи веронского майстра Нерео Костантіні. Дотик до скульптури обіцяє казкову вдачу в коханні, тому численні туристи до блиску відполірували дівочі груди - найвидатнішу частину пам'ятника.

У цьому ж дворику можна побачити кам'яний балкончик - знамените місце зустрічей нещасних коханих. Матеріалом для цієї споруди послужив "сучасник" шекспірівських героїв - справжня різьблена плитка XIV століття. Поцілуватися під цим балконом - значить скріпити стосунки міцними узами незгасної любові, тому сюди так прагнуть потрапити щасливі пари з усіх куточків планети. Стіни будинку рясно прикрашають романтичні записки і розпис а- ля графіті - численні сердечка з іменами закоханих.

Зараз ви читаєте новину «Кам'яний балкончик і старовинні фрески - будинок Джульетти у Вероні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути