четвер, 17 березня 2016 09:17

Google змінив оформлення до Дня святого Патрика

 

Сьогодні в Ірландії та деяких інших країнах відзначають День святого Патрика. Це фактично - унікальне свято. Річ у тім, що святий Патрик є одним з основних католицьких святих, а також покровителем усіх ірландців.

Незважаючи на те, що наймасштабніші святкування тривають в Ірландській республіці і Великобританії (у Північній Ірландії і великих містах Англії з ірландською діаспорою), традиції вшанування святого Патрика зародилися у США, 1762 року. Саме тоді в Нью-Йорку відбувся перший святковий парад (саме такий спосіб святкування є традиційним). Хоча деякі вчені стверджують, що перший парад на честь Св. Патрика був у Бостоні - ірландському місті Сполучених Штатів, 1737 року.

День святого Патрика широкомасштабно святкується у багатьох країнах світу, в яких є хоча б один ірландець або який-небудь заклад, пов'язаний з Ірландією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google вшанував пам'ять Лесі Українки

Крім Ірландії, Великобританії і США, святого Патрика шанують у Канаді, Аргентині, Швейцарії, Південній Кореї та Японії.

Основним атрибутом свята є зелений колір, і цього дня практично кожна людина, яка бере участь у святі, повинна мати при собі якусь річ зеленого кольору.

 

Це пов'язано з тим, що одним із символом Ірландії є трилисник конюшини, що використовувався при поверненні ірландського народу до християнства. За легендою, листок конюшини був особисто обраний святим Патриком для здійснення цього обряду.

Також атрибутами свята є фігурки з зображенням святого і прапори Ірландської республіки.

Нагадаємо, Google присвятив дудл сьогоднішньому дню.

Зараз ви читаєте новину «Google змінив оформлення до Дня святого Патрика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути