пʼятниця, 12 вересня 2014 11:57

Google розповів, як уберегти поштову скриньку Gmail від хакерських атак

Google розповів, як уберегти поштову скриньку Gmail від хакерських атак
Фото:devyatka.ru

Google Україна відреагував на появу в мережі даних про злом майже п'яти мільйонів ящиків поштового сервісу Gmail.

Прес-секретар компанії Марина Тарасова опублікувала в українському блозі Google кілька порад про те, як захистити свої поштові скриньки від хакерських атак і прокоментувала причини такого масового витоку інформації, повідомляє AIN.UA.

У Google все ж визнали, що частина паролів опублікованих в мережі - справжні, але при цьому дали зрозуміти, що акаунти не піддалися злому. "Перевірка показала, що менше 2% комбінацій імені користувача і пароля могли б спрацювати, але при спробі злому наші автоматизовані системи захисту в будь-якому випадку заблокували б такі спроби входу до акаунтів. Ми прийняли заходи по захисту таких акаунтів і попросили їх користувачів змінити свої паролі",- пишуть в блозі компанії.

При цьому у Google відзначили, що паролі були викрадені не у Google, а з інших джерел. Наприклад, користувачі могли використовувати аналогічні паролі на інших сайтах, які були зламані. Щоб уникнути злому свого ящика в майбутньому, в Google радять зробити кілька простих речей.

- Переконайтеся, що ви використовуєте надійний пароль, унікальний для Google;

- Заповніть або поновіть параметри відновлення, щоб ми могли зв'язатися з вами по телефону або електронною поштою, якщо ви не зможете зайти на свій акаунт;

- Використовувати двохетапну аутентифікацію, яка є додатковим рівнем безпеки для вашого облікового запису.

Кілька корисних порад на цю ж тему дав і популярний російський медіадіяч і блогер Антон Носик. Він радить звернути увагу на кілька сторінок у налаштуваннях гуглівського акаунта. В першу чергу це загальна сторінка налаштувань безпеки. В одному з розділів можна, зокрема, побачити, коли, з яких пристроїв/програм, і з якого географічного місця здійснювалися заходи у Ваш аккаунт. Для душевного спокою має сенс відключити всі ці сеанси доступу перед тим, як змінювати пароль.

В іншому розділі знаходиться керування оповіщеннями по SMS. Прослідкуйте, щоб номер мобільника, який там вказано, був не тільки активним, але і належав б вам за контрактом з оператором. В іншому випадку при втраті або несправності SIM-карти вам не дадуть її поміняти на нову.

Нарешті, механізм двоступеневої авторизації з підтвердженням входу в обліковий запис по SMS налаштовується тут. Це така ж захист, яка використовується для доступу до рахунків в системах електронного банкінгу. Вона стає даремною, якщо у вас вкрали той телефон, який зареєстрований в системі. Але в цьому випадку ви просто блокуєте SIM-карту одним дзвінком оператору (або через веб-інтерфейс). І ніякої зловмисник далі вже не може отримати за цим номером код. Цих заходів цілком достатньо. Можна навіть пароль не міняти, тому що він сам по собі не дає доступу в систему, захищену подвійний авторизацією.

Зараз ви читаєте новину «Google розповів, як уберегти поштову скриньку Gmail від хакерських атак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути