вівторок, 05 січня 2016 13:04

Facebook заблокував фотографію датської "Русалочки" за "сексуальний підтекст"

Соціальна мережа Facebook заблокувала фотографію з зображенням пам'ятника "Русалонька" у Копенгагені через те, що вона гола. Про це повідомляє данське видання Ekstra Bladet.

Міністр сільського господарства Данії Метте Гьерсков хотіла прикріпити до свого посту фотографію пам'ятника, проте у відповідь вона отримала повідомлення про відмову.

"Русалонька просто занадто оголена для Facebook. Я не можу помістити подібне оголошення в своєму блозі. Виходить, що наш національний символ прирівняний до дитячої порнографії або іншим подібним огидним речей", — йдеться у повідомленні.

Hat og briller - eller noget. Ved ikke helt hvad jeg skal sige (og det er sjældent), så her kommer lige en opdatering på...

Опубликовано Mette Gjerskov 3 января 2016 г.

Як пояснили адміністратори соцмережі, Русалочка була "занадто голою", а також у фотографії був "сексуальний підтекст".

У березні 2015 року Facebook повідомив про блокування відвертих зображень, однак мова не йшла про живопису, скульптури та інших художніх творах, на яких зображені оголені тіла. Відзначається, що нові правила тепер діють навіть на зображення, опубліковані з освітньою метою.

Сама Гьерсков назвала інцидент "абсолютно безглуздим", незважаючи на те, що пізніше їй все ж вдалося опублікувати зображення.

Варто зазначити, що протягом своєї історії статуя неодноразово ставала мішенню для вандалів. Їй відпилювали голову та інші частини, зривали з постаменту, а кілька років тому нарядили в хіджаб.

 
Зараз ви читаєте новину «Facebook заблокував фотографію датської "Русалочки" за "сексуальний підтекст"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути