середа, 30 листопада 2016 13:21

Експерт розповів, як дізнатися, хто поцупив телефон

Експерт розповів, як дізнатися, хто поцупив телефон

Коли викрадають телефон, разом із ним зникають важливі дані — фото, текстові та аудіофайли. Найчастіше їх неможливо відновити.

"Якщо телефон опинився на дні річки або впав з 99-го поверху, то це ще нічого страшного. Але, якщо їм заволоділи шахраї, то важлива інформація, яка зберігається на телефоні або планшеті, може стати ключем до серйозних інформаційних небезпек. Злочинець може зайти на вашу електронну пошту, в соцмережі, а інколи і в банківські сервіси", - каже Gazeta.ua Олег Сич, технічний директор антивірусної компанії Zillya. Він розповідає, що робити після викрадення телефону.

Що робити, коли телефон викрали?

- Викликайте поліцію. З цим варто поквапитися, оскільки саме в перші години після крадіжки поліція зможе максимально ефективно діяти. Необхідно написати заяву в поліцейській дільниці. Крім того, дуже важливо вказати номер SIM-картки і особливо IMEI - код пристрою. Саме ці дані дозволять визначити місцезнаходження смартфона, якщо він буде включений і з'єднаний із мережею оператора зв'язку. Однак, може статися, що перші години не дадуть результату і пошуки слід продовжити.

Як діяти?

- Для того, щоб ваша заява не потрапила до "довгого ящика", необхідно запам'ятати вхідний номер вашої заяви і того, хто взяв її в роботу - контакти і ім'я слідчого. А далі тільки ваша наполегливість та бажання повернути вкрадений девайс стимулюватимуть продовжувати розслідування і пошуки пристрою.

Чи є програми, які допоможуть знайти смартфон або планшет?

- Так, але їх варто встановити заздалегідь. Ці програми звуть "Антизлодій". Вони дозволяють керувати викраденим пристроєм на відстані - блокувати його, видаляти інформацію і багато іншого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підробними зарядками можна спалити батарею телефону

Які ще функції мають такі програми?

- Їх дуже багато. Наприклад, можна виявляти місцезнаходження пристрою, блокувати його, подавати сигнал на телефон або планшет, повертати його до заводських налаштувань. Блокувати його у разі зміни SIM-картки.

Чи працюють такі програми у разі заміни SIM-картки?

- Так, ці програми можуть працювати із будь-якою карткою. Навіть, якщо вона не ваша.

Якось можна дізнатися про те, наприклад, скільки років людині, яка ним заволоділа, її стать?

- Так, серед особливих функції таких програм є SMS-команди. Можна надіслати на свій телефон певний набір символів і він сфотографує злочинця фронтальною камерою. Фото надійде власнику.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, як дізнатися, хто поцупив телефон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути