понеділок, 22 лютого 2016 18:23

Чеські вчені зафіксували рекордну температуру повітря в Антарктиді

Чеські вчені зафіксували рекордну температуру повітря в Антарктиді

В Антарктиді вперше зафіксована рекордна температура повітря в 17,8 градуса. Чеська наукова експедиція минулого тижня повернулася з Антарктиди з цією новиною. Про це повідомив журналістам один з провідних кліматологів Чехії Каміл Ласка.

"Цей факт підтверджує посилення процесу глобального потепління, яке відбувається на всій планеті. Рекорд зафіксовано 23 березня минулого року на автоматичній метеорологічної вимірювальної станції, дані з якої вчені знімають при її відвідуванні та проведення необхідних профілактичних робіт разів на рік", - сказав учений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптики прогнозують потепління в Україні

Тим не менш, точність фіксування температури науковими приладами ще має підтвердити спеціальна комісія, яка засвідчить справність їх роботи.
Автоматична вимірювальна метеостанція розташована на висоті 500 м над рівнем моря на одному з льодовиків на острові Джеймса Росса в Антарктиді.

На цьому острові знаходиться полярна станція імені Менделя, яку в період літа на Південній півкулі відвідують наукові експедиції, що складаються, насамперед, з вчених університету імені Томаша Масарика в місті Брно (Південна Моравія).

Нагадаємо, геофізики описали сценарій повного зникнення льодовиків на Землі.

Зараз ви читаєте новину «Чеські вчені зафіксували рекордну температуру повітря в Антарктиді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути