середа, 29 липня 2015 11:08

"Безкоштовний" Windows 10 офіційно вийшов на ринок

Сьогодні компанія Microsoft офіційно почала продажі операційної системи Windows 10 у всьому світі. Користувачі Windows 7 і Windows 8.1 можуть встановити нову платформу безкоштовно.

"Ми сподіваємося, що нові можливості, які надає користувачам Windows 10 укупі з традиційним функціоналом ОС, не залишать їх байдужими і будуть до смаку", - йдеться у повідомленні.

 

Користувачі Windows 7 і Windows 8.1 зможуть оновитися до Windows 10 безкоштовно протягом року. Для інших пристроїв ОС з'явиться пізніше. 28 липня Microsoft розіслала файли для встановлення через стурбованість, що їх одночасне закачування може перевантажити сервери компанії. При цьому, 29 липня нову ОС отримають не всі користувачі, які заздалегідь залишили відповідні заявки.

Windows 10 є єдиною операційною системою для всіх типів пристроїв. Її офіційна презентація відбулася наприкінці січня 2014 року. Пізніше стало відомо, що випуск платформи призначений на літо. У компанії пообіцяли, що Windows 10 буде доступна "в 190 країнах і на 111 мовах".

 

У Windows 10 розробники повернули меню "Пуск". Система "швидко запускається, швидко відновлює роботу і дозволяє вкрай ощадливо витрачати заряд акумулятора", повідомляла Microsoft. Платформа оптимізована під управління за допомогою і клавіатури, і сенсорного екрану.

У Windows 10 з'явився новий браузер Microsoft Edge, який змінить Internet Explorer. Компанія позиціонує його як "вдосконалений і швидкий".

Ще однією примітною функцією Windows 10 стала Continuum. З її допомогою при підключенні додаткового екрану і клавіатури смартфон можна використовувати як настільний комп'ютер. По ідеї, функція Continuum повинна втілювати концепцію універсальних програм, які підлаштовуються під розмір екрану і пропонують користувачам схожі відчуття від роботи на різних пристроях.

Microsoft отримує від продажів Windows$ 42 млрд, більше 2/3 своєї виручки. Попередня версія операційної системи була сприйнята користувачами в цілому негативно, багато корпоративних клієнтів так і не перейшли на Windows 8. На цей раз компанія зробила особливі зусилля, щоб підготувати користувачів і врахувати їх побажання.

За оцінкою віце-президента з операційних систем Microsoft Террі Майерсона, до 2018 фінансового року кількість пристроїв з встановленою Windows 10 перевищить 1 млрд.

Зараз ви читаєте новину «"Безкоштовний" Windows 10 офіційно вийшов на ринок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути