середа, 04 травня 2016 09:42

Apple втратила ексклюзивні права на торговельну марку iPhone в Китаї

Apple втратила ексклюзивні права на торговельну марку iPhone в Китаї

Apple втратила права на бренд iPhone на одному з найважливіших для себе світових ринків. Китайський верховний суд виніс постанову за позовом від пекінської компанії Xintong Tiandi Technology, яка заявляла про свої права на торговельну марку iPhone. Суд вирішив задовольнити позов і позбавив Apple ексклюзивних прав на iPhone на території Китаю.

Про це повідомляє Новое Время.

Компаныя Xintong Tiandi Technology випускає чохли для смартфонів, обкладинки для паспортів і гаманці під маркою iPhone з 2007 року. Саме з того часу, Apple почала продаж свого смартфона.

Юристи Apple акцентували увагу на тому, що компанія зареєструвала торгову марку iPhone ще в 2002 році. Однак суд вирішив взято до уваги той факт, що Apple не продавала iPhone на території Китаю до 2009 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цукерберг за 2 години заробив $4,3 млрд

Суд порахував, що назва iPhone не була достатньо відомо в Китаї як продукт Apple до появи пекінської компанії. Томук, немає підстав віддавати американському виробникові ексклюзивні права на цю торговельну марку.

На думку експертів, рішення може посилити проблеми Apple на китайському ринку. Минулого року компанія поступилася лідерськими позиціями місцевому виробнику Xiaomi.

Нагадаємо, японський журнал опублікував креслення нового iPhone. Він отримає дисплей діагоналлю 5,5 дюйма та подвійну камеру.

Зараз ви читаєте новину «Apple втратила ексклюзивні права на торговельну марку iPhone в Китаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути