четвер, 17 березня 2016 19:50

АН-26 "Везунчик" повернувся на базу після модернізації
7

Фото: Юрій Кардашевський

Сьогодні ДП "Антонов" повернуло у військову частину А2215, що у Борисполі, модернізований літак АН-26. Літак відремонтували за підтримки благодійного фонду "Крила Фенікса".

"У 2014 році мало хто вірив, що цей проект вдасться реалізувати. Через два роки ми бачимо, що все вдалось. Хочу подякувати усім матеріально, фізично і морально підтримав та окремо працівникам ДП "Антонов". Перший етап починався з фарбування, рихтування, а сьогодні літак став на крило", - розповів Ярослав Макаренко із благодійного фонду "Крила Фенікса", передає Gazeta.ua.

Літальний апарат адаптували до міжнародних вимог і він зможе здійснювати польоти міжнародними авіатрасами. Також літак зможе здійснювати злети та посадки з цивільних аеропортів та використовувати аеродромне радіозв'язне, навігаційне та посадкове обладнання громадських аеропортів.

"Літак повертається на аеродром базування. Фахівці провели модернізацію бортового радіообладнання. Також провели наземні та льотні випробування. Тепер літак зможе здійснювати польоти по міжнародних повітряних трасах стандарту ICAO і здійснювати посадку при встановленому мінімумі погоди. Всі роботи виконали безкоштовно", - каже пілот Дмитро Філатов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Антонов" презентував багатоцільовий літак Ан-132

Ще один такий літак у військовій частині А2215 назвуть на честь ініціатора модернізації - Потапенка Павла Володимировича.

"Ініціатор модернізації - заступник гендиректора "Антонов" по ремонту та експлуатації Потапенко Павло Володимирович. На жаль, він не дожив до сьогоднішнього дня, але його справа живе. Керівництво ДП "Антонов" вийшло з ініціативою присвоїти його ім'я одному з літаків нашої військової частини. Ми запропонували назвати на честь Потапенка АН-26 з бортовим номер 4, заводським №85-01.Цей борт зараз знаходиться на капітальному ремонті", - розповів Дмитро Філатов.

Нагадаємо, підприємство "Антонов" на своєму акаунті в YouTube виклало відео випробувань транспортного літака Ан-32.

Зараз ви читаєте новину «АН-26 "Везунчик" повернувся на базу після модернізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути