пʼятниця, 04 березня 2016 11:27

Американці побудують 24-моторний гібридний безпілотник

Американці побудують 24-моторний гібридний безпілотник

Американська компанія Aurora Flight Sciences отримала контракт агентства передових оборонних дослідницьких проектів Пентагону на розробку і виробництво прототипу нового гібридного безпілотного літального апарату. Апарат отримає 24 вентилятори, наведених 24 електромоторами. Новий апарат зможе виконувати вертикальні зліт і посадку. Про це повідомляє Flightglobal.

Сума угоди з Aurora Flight Sciences склала $89,4 млн. Контрактом передбачено початок демонстраційних польотів нового безпілотника в 2018 році. Безпілотник отримав назву LightningStrike. Згідно з проектом, на апарат встановлять один турбовальний двигун Rolls-Royce AE1107C, який приводитиме генератор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: DJI випустив дрон 4-го покоління

Від генератора буде живитися 24 електровентилятори: 18 розташують у крилі по 9 у лівій і правій його консолях, а решта 6 - у передньому горизонтальному оперенні, по 3 з обох сторін. Апарат виконають за зміненою схемою конвертоплана: і горизонтальне оперення, і крило зможе обертатися на 90 градусів.

LightningStrike зможе розвивати швидкість до 400 вузлів (близько 741 км на годину). Маса корисного навантаження апарата становитиме 40% від його максимальної злітної маси, яка складе від 4,5 до 5,4 т.

Нагадаємо, українські вчені розробили потужний бойовий безпілотник.

Зараз ви читаєте новину «Американці побудують 24-моторний гібридний безпілотник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути