вівторок, 03 січня 2017 10:46

Як дізнатись, що знає про вас Google

Багато IT-компаній мають відстежувати дії споживачів своїх продуктів. Тобто, звичайних користувачів. Корпорація Google фіксує і зберігає все, до чого дотягується користувач.

 

Google збирає інформацію про місцезнаходження давно. Днями запустили новий сервіс – "Мої дії".

На сайті можна дізнатися, що ви шукаєте в інтернеті, які сайти відвідуєте, які ролики дивитеся, яку музику слухаєте, які програми запускаєте на своєму смартфоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змусити Google видавати результати українською

Ресурс має два види подання інформації: у хронологічному порядку і у вигляді тематичних блоків. Дані можна фільтрувати, використовуючи дату чи тип відомостей.

Для того, щоб заборонити Google відслідковувати свою активність, потрібно відкрити сторінку "Мій обліковий запис", обрати опцію "Керувати активністю в службах Google". Відкрити вкладку "Керувати активністю", де містяться всі види даних, які відстежує Google.

Для того, щоб відімкнути веб-додаток, достатньо натиснути на значок напроти параметрів, які відслідковує Google: "Історія активності в інтернеті й додатках", "Історія місцезнаходжень", "Історія голосового керування", "Історія пошуку YouTube", "Історія переглядів YouTube".

 

Крім того, в Google існує сторінка "Перевірки налаштувань конфіденційності", де можна поетапно налаштувати, якими даними про себе ви готові ділитися. Там можна перевірити актуальність налаштувань і відображення реклами.

Зараз ви читаєте новину «Як дізнатись, що знає про вас Google». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути