пʼятниця, 06 січня 2017 15:30

5 міфів про зарядку до телефону
5

Більшість сучасних смартфонів зроблені за найвищими технологіями, але одна складова змінюється. У невідповідний момент підводить акумулятор. Як довго телефон можна заряджати, коли відключати, і чи дійсно небезпечна нічна зарядка - Gazeta.ua пропонує розвінчати 5 міфів, пов`язаних з зарядним пристроєм до телефону.

Міф №1. Телефон можна ніколи не вимикати

 

Пристроям потрібен відпочинок. Фахівці рекомендують час від часу відключати телефон, наприклад, на ніч. Для того, щоб батарея прослужила вам якомога довше, це потрібно робити хоча б раз на тиждень.

Міф №2. Не варто користуватися телефоном під час заряджання

 

Якщо ви користуєтеся оригінальним зарядним пристроєм, то ви спокійно можете використовувати телефон під час заряджання. Проте зверніть увагу: через це телефон заряджатиметься довше. Поломка смартфону може статися тільки при застосуванні сторонніх адаптерів.

Міф №3. Використання зарядок від інших виробників шкодить батареї

 

Це правило не діє. Виняток - останні пристрої компанії Apple. Вони часто від китайських пристроїв просто не заряджаються, бо мають захист. Звичайні зарядки підійдуть для заряджання акумулятора будь-якого смартфону.

Міф №4. Нічна зарядка вбиває батарею

 

Міф про шкоду нічної зарядки залишається одним з найпопулярніших. Коли ваш телефон заряджається на 100%, процес підживлення батареї автоматично припиняється. Це не означає, що потрібно завжди ставити телефон на зарядку на всю ніч. Для батареї корисна підзарядка від 40-80%, а не від 0 до 100%.

Міф №5. Холод допомагає довше зберегти акумулятор

 

Холод і спека шкодять батареї. Найчастіший випадок - швидке зниження зарядження акумулятора на морозі. Взимку електроніку варто носити у внутрішній кишені куртки.
Якщо заряд акумулятора швидко сів на холоді, то телефон частково можна реанімувати - помістивши в тепло. Це відновить 7-10% заряду.

Зараз ви читаєте новину «5 міфів про зарядку до телефону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути