понеділок, 16 березня 2009 16:27

Зарядка для ледачих - як розпочати активний спосіб життя

Зарядка для ледачих -  як розпочати активний спосіб життя

Причин, чому ви досі не придбали абонемент в спортзал, може бути багато. Спеціально і для зайнятих, і для ледачих пропонуємо способи підтримки м"язів тіла в тонусі, що не вимагають витрат часу, сил і грошей на спортзал. Безглуздо корити себе за те, що ви ніяк не можете скинути зайві кілограми. Ще гірше каятися, що тема корисності активного способу життя для здоров"я і краси обдумувалася вами сотні разів, і обіцянки щось зробити вже соромно виголошувати. Це - замкнуте коло. Ми пропонуємо нікому нічого не обіцяти (у тому числі і собі самій!), а починати непомітно міняти свої звички.

Вгору по сходах. Будь-які сходинки повинні бути причиною піднятися ними, а не нудьгувати в очікуванні ліфта. Звичайно, якщо вам треба, скажімо, на двадцятий поверх - можете виконати пішки тільки половину шляху. Піднімаючись, наступайте на сходинки лише носком, балансуйте і не тримайтесь за поручні - тоді м"язи гомілки максимально напружуються і ваші литки крок за кроком будуть міцнішими і стрункішими.

Прямо на робочому місці (за умови, що ваша робота сидяча). Багатьох леді непокоїть внутрішня частина стегон - здається, що накачати там м"язи можна лише за допомогою магії. Але замість чарівної палички Вам знадобиться м"яч для фітнеса розміром з футбольний. Затисніть його між колін і стискуйте. Чим еластичніший м"яч, тим сильніше скорочуватимуться м"язи . Чим більше таких підходів (по 10-15 хвилин кожен), тим переконливішим буде результат.

Тренінг-уїкенди. Запропонуєте своїм подругам замість кіно або кафе провести вихідний на ковзанці (влітку катайтесь на роликах). При катанні на ковзанах працюють м"язи ніг, спини і сідниць - години буде досить, щоб привести їх в тонус.

Повернутися в дитинство. Кожного разу, коли вам нестерпимо захочеться з"їсти щось смачненьке і шкідливе для талії - зробіть це. А потім спаліть калорії стрибками через скакалку (три підходи по 30-50 разів). При цьому намагайтесь не згинати коліна, а стрибати з прямими ногами навшпиньках. Причому стрибати часто можна навіть удома - практично в кожній квартирі є місце, де відстань між лампою і диваном дозволяє крутити скакалку.

Сидячи на дивані. Спробуйте встати, не допомагаючи собі руками. При цьому потрібно стопами як слід спертись на підлогу. Підвівшись наскільки зможете, долічіть до трьох і опустіться на місце. Від таких маніпуляцій стегна міцнішають, а ноги гарнішають. Тому повторювати таку вправу потрібно якомога частіше.

Дихайте глибше. Так ви підкачаєте прес: вдихаючи, сильно втягуйте живіт, затримуйте дихання на 5 секунд, робіть видих. Другий варіант: одягніть таку річ, яка підкреслювала б талію. Щоб приховати наявність зайвих сантиметрів, ви напевно втягнете живіт. От так і ходіть, напружучи м"язи. Акуратний підтягнутий живіт забезпечений.

За матеріалами w2w.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Зарядка для ледачих - як розпочати активний спосіб життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути