неділя, 01 грудня 2013 06:30

Під час Різдвяного посту не можна вінчатися і дивитися порнофільми

Під час Різдвяного посту не можна вінчатися і дивитися порнофільми
Фото: dljadushi.pp.ua

28 листопада у православних християн розпочався Різдвяний піст, який триватиме 40 днів. "Його ще називають Пилипів, бо він починається на наступний день після святкування пам'яті святого апостола Пилипа, - говорить священик Володимир Мосійчук. - Мета посту приготувати віруючих до зустрічі одного з головних свят християн Різдва Христового".

Піст завершується 6 січня. У католиків триває з 15 листопада по 24 грудня. Під час цього посту забороняється вживати м'ясні, молочні страви, а також яйця. Від посту звільняються діти, вагітні, жінки, що годують груддю і хворі.

"Піст – це відмова не тільки від м'яса і молока, але й від гріховних думок, згубних пристрастей і звичок, - каже отець Володимир. - Без молитви і покаяння піст перетворюється на дієту. Під час посту заборонено вінчатися. Але можна хрестити дітей. Прошу прихожан відмовитися від комп'ютерних ігор, бо азарт – це теж гріх. Не можна дивитися порнофільмів, бажано утриматися від інтимних стосунків".

Священик радить більше уваги приділяти духовному життю.

"Не варто перетворювати піст на дієту. До мене часто звертаються прихожани з запитанням, що їсти і чим замінити м'ясо. На відміну від Великого посту, дозволено їсти рибу в усі дні тижня, крім середи й п'ятниці. Тваринний білок пропоную замінити горохом, квасолею, соняшниковим насінням і горіхами. Але не хлібом єдиним. До Різдва треба посповідатися і причаститися. Це вдалий час, щоб позбутися поганих звичок. Знаю багатьох, хто під час посту кинув курити і випивати".

Отець Володимир радить частіше молитися і оминати конфліктів.

"Можна їсти пісні страви, але сваритися у транспорті, гризтися з чоловіком чи дружиною, лукавити, огризатися, ставити палиці у колеса колегам по роботі і конкурентам. Кому потрібен такий піст? Будьте стриманими!", - просить священик.

Зараз ви читаєте новину «Під час Різдвяного посту не можна вінчатися і дивитися порнофільми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути