вівторок, 05 липня 2016 13:02

У США вивели нову породу пухнастих собак
6

Фото: goodnewsanimal.ru

Найбільший американський клуб собаководів офіційно визнав нову, 190-ю за рахунком в їхньому списку, породу собак. Як повідомляє видання Metro, цією породою стала пуми.

Вони родом з Угорщини і перші згадки про неї датовані 1815 роком. Ця порода з'явилася в результаті змішування декількох порід. Це були угорська вівчарка кулі, французькі та німецькі вівчарські собаки, а також різні тер'єри.

В Європі пуми стали поширені з 1966, коли порода була визнана Міжнародною кінологічної федерацією.

Зовні пуми симпатична собачка середніх розмірів з кучерявою шерстю. Трохи схожа на пуделя, але насправді це досить серйозна пастуша собака.

Пуми має чуйний слух і відмінний нюх, при підозрілому звуці або запаху не лінується гавкати. Ці собаки відрізняються дзвінким і гучним гавкотом.

Зазвичай пуми добрі і терпимі з дітьми. Однак якщо пуми неправильно виховані, вони можуть бути непередбачуваними і здатні виявляти агресію. Саме тому вони не підходять для маленьких дітей, які ще не знають, як правильно вести себе з собакою.

Також пуми можуть вороже поводитися з дрібними тваринами, тому вони відмінні щуролови.

Сьогодні представники породи популярні як собаки-компаньйони. Пуми відрізняються вірністю і сильною прихильністю до сім'ї, в якій живуть. Основні якості породи - послух, пильність і невибагливість.

Ці тварини люблять простір і свободу. Пуми обожнює бігати разом з господарем. Однак під час пробіжок його слід тримати на надійному повідку.

Пуми чудові як пастуші собаки, вони обожнюють багато бігати

Пуми вважається розумною і добре навченою собакою. Шерсть у собак середньої довжини, з хорошим підшерстям. Кучерява, самостійно завивається в кільця, не утворюючи шнурів. На лапах собаки шерсть коротка.

Шерсть у пуми абсолютно не звалюється, тому догляд за шерстю собаки нескладний: вона потребує нечастого розчісування спеціальною щіткою. Мити і купати можна в міру необхідності.

Читайте також: Фотосесія шести цуценят такси у милих костюмах

Для собак породи пуми допускаються найрізноманітніші забарвлення, за винятком строкатого, плямистого, тигрового і білого кольорів. Зазвичай більш поширені - це різні відтінки сірого, точніше, сизо-сірого, сріблястого або графітового.

Зараз ви читаєте новину «У США вивели нову породу пухнастих собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути