четвер, 06 лютого 2014 17:55

У Софії Київській відкрився віртуальний тур

У Софії Київській відкрився віртуальний тур
Фото: religions.unian.ua

Національний заповідник "Софія Київська" презентував віртуальну подорож Софійським собором. Безкоштовно прогулятися святинею кожен охочий зможе на сайті sophia-vr.com.

"Ми вирішили зробити не звичайний тур, а такий собі енциклопедичний курс. Сюжети можна розглядати візуально, а можна скористатися текстовими підказками. Тур дає змогу розвернутися, повернутися назад. Немає такого закутка, в який не можна було би зазирнути за допомогою цієї подорожі", - розповідає завідувач відділом музейного розвитку та комунікацій Національного заповідника "Софія Київська" Михайло Панченко.

Тур складається із карти подвір'я, на якій можна обрати потрібний об'єкт, детального плану поверхів, реальних зображень та текстової інформації, що з'являється за бажанням користувача.

"Навіть реальна екскурсія не дає такої можливості, адже деякі кутки Софії закриті для відвідування з метою збереження цілісності. Реальна екскурсія триває 45 хвилин, тут час для кожного необмежений", - говорить Михайло Панченко.

До створення проекту долучилися також журнал "Музейний простір" та студія віртуальних турів GetPano. Віртуальну подорож розмістили у колекції ресурсу Google Art Project.

"Це насамперед освітній проект. Він дуже цікавий та складний: і у архітектурному, і у мистецькому відношенні. Ресурс дозволяє оглянути те, що не можна роздивитися під час однієї чи навіть двох реальних подорожей" - розповідає генеральний директор заповідника "Софія Київська" Олена Сердюк.

Надалі колектив заповідника планує випуск першого дитячого путівника "Софія Київська: перша зустріч". Згодом цей путівник хочуть випустити шрифтом Брайля — спеціально для дітей із вадами зору.

Зараз ви читаєте новину «У Софії Київській відкрився віртуальний тур». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути