вівторок, 15 листопада 2011 16:23

У нацистському бункері розмістять електростанцію, музей і кафе
7

Фото: Фото: membrana.ru

Величезне бетонне укриття - спадщина Другої світової війни - вирішено переобладнати в одну з найбільших європейських теплоелектростанцій на альтернативних джерелах енергії. При цьому оновлена будівля стане ще й музеєм та центром відпочинку.

Будівельні роботи повним ходом ідуть у титанічному наземному бомбосховищі Flakt?rm VI в гамбурзькому районі Вільгельмсбург (Wilhelmsburg). Побудована 1943 року споруда незабаром буде перетворена на сонячну теплоцентраль і електростанцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нідерландах побудували міст під водою

Проект під назвою Energiebunker розвивають компанії IBA Hamburg і ??Hamburg Energie.

Ця станція зможе забезпечувати теплом три тисячі будинків, а електроенергії - тисячу. За допомогою бункера місто скоротить викиди вуглекислого газу на 6600 тонн на рік.

Німецькі інженери мають намір встановити на даху й південній стороні будівлі фотоелектричні батареї та сонячні теплові колектори загальною площею 3500 квадратних метрів. Ці панелі зможуть поставляти в електричну мережу потужність 110 кіловат, а в теплову мережу - 0,6 гігават. Але зовнішньою енергетичною системою справа не обмежиться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попов побудує скляний музей під землею

Цікаво, що "енергетичний бункер" після реконструкції стане не тільки теплоелектроцентраллю. В одній з його веж буде музей, що розповідатиме про історію цієї споруди й життя міста в роки війни. А на гігантському даху бункера, на висоті більше 30 метрів, архітектори запланували оглядовий майданчик і кафе, з якого відкриється чудова панорама на місто.

Зараз ви читаєте новину «У нацистському бункері розмістять електростанцію, музей і кафе ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути