середа, 04 квітня 2012 12:18

В Музеї мадам Тюссо покажуть принца Вільяма з дружиною

В Музеї мадам Тюссо покажуть принца Вільяма з дружиною
Заручини Кейт та Вільяма. Фото: АР

У знаменитому Музеї мадам Тюссо в британській столиці публіці сьогодні будуть представлені воскові фігури принца Вільяма і його дружини герцогині Кембриджської Кейт. "Двійники" онука королеви Єлизавети II і його молодої дружини поповнять експозицію музею напередодні річниці їхнього весілля 29 квітня.

Воскові фігури принца і герцогині постануть перед відвідувачами музею такими, якими вони зображені на офіційному фотопортреті під час церемонії заручення: обидва радісно посміхаються, Кейт тримає Вільяма за руку і дивиться на нього. Вони навіть одягнені в той самий одяг, що і під час заручин - на Вільямі темно-синій костюм і бордова краватка, на Кейт - яскраво-синє плаття від модного будинку "Ісса". На її руці - перстень з синім сапфіром, точна копія подарованої їй Вільямом обручки, що належала його матері принцесі Діані, щоправда, камінь в кільці-копії - штучний.

Для створення воскових двійників знаменитої пари, скульптори використали 200 фотознімків, зроблених з різних ракурсів. При цьому Вільям і Кейт все ж пройшли процедуру "зняття мірок": для виготовлення кожної фігури експерти Музею мадам Тюссо зазвичай відвідують людину, чию копію вони створюють, і роблять 250 замірів різних фізичних параметрів, таких як ширина рота або розміри вух.

Виготовлення кожної фігури коштує 240 тисяч доларів.

Засновниця знаменитого музею почала робити воскові фігури в кінці XVIII століття у себе на батьківщині, у Франції. Під час Французької революції мадам Тюссо знімала посмертні маски з облич страчених аристократів. У 1802 році вона перебралася до Англії, її музей в Лондоні відкритий з 1835 року.

Зараз ви читаєте новину «В Музеї мадам Тюссо покажуть принца Вільяма з дружиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути