пʼятниця, 23 березня 2012 11:40

В Кувейті на спортивному змаганні замість гімну Казахстану увімкнули "гімн" з фільму "Борат"

В Кувейті на спортивному змаганні замість гімну Казахстану увімкнули "гімн" з фільму "Борат"

У Кувейті в ході спортивного змагання замість державного гімну Казахстану організатори включили "гімн" з фільму "Борат: культурне дослідження Америки на благо славного народу Казахстану", повідомляє Al Bawaba.

Це сталося в Кувейті на Гран-прі з кульової стрільби Азіатської конфедерації стрільби, що проходить під егідою еміра Кувейту шейха Сабаха аль-Ахмада аль-Сабаха. Казахська спортсменка не знала, як реагувати, і вислухала його, як і належить, - приклавши руку до серця.

У Казахстані фільм "Борат" офіційно не заборонений. Але МЗС Казахстану пояснив компаніям-прокатникам, що вони повинні проявити відповідальність і не показувати фільм. Представник МЗС Мухтар Карібай в інтерв'ю радіо "Азаттик" назвав актора Сашу Барона Коена психічно нездоровою людиною і погрожував йому "судовим розглядом". Тоді Коен, єврей за національністю, відповів у дусі свого екранного героя: "Я повністю підтримую мій уряд у вирішенні подати в суд на цього єврея".

Вигаданий герой Коена - казахський тележурналіст Борат Сагіев - навіть був офіційно визнаний Держдепартаментом США жертвою цензури з боку уряду Казахстану, коли в 2005 році уряд республіки визнало образливим зміст сатиричного сайту, що належить Саші Барону Коену, і блокувало його в доменній зоні ". Kz".

Зараз ви читаєте новину «В Кувейті на спортивному змаганні замість гімну Казахстану увімкнули "гімн" з фільму "Борат"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути